U bevindt zich hier HomeReisagentensite

  • Bagage bijboeken
  • Oad Brochures
  • Flyers / Posters
  • (Groeps)reizen op maat
  • Persberichten
  • Agentenkorting Disneyland Paris
  • Contact
  • Voorboeking
  Oad bagage bijboeken

  Bagage bijboeken  Heb je een vliegreis voor jouw klant geboekt en wil jouw klant ook bagage bijboeken? Het is mogelijk om bagage bij te boeken maar dit kan vanaf 3 weken voor vertrek en dient bijgeboekt te worden door het reisbureau rechtstreeks bij de airline. Dit kan niet via Oad. Onderstaand de procedures per airline:

  Transavia:

  Via de website kan je met het Oad reserveringsnummer de bagage van jouw klant bij boeken. Voer het Oad reserveringsnummer in als PNR en online is er dan een mogelijkheid om zelf de bagage bijboeken voor jouw klant.

  KLM:

  Bij de vlieg-busreizen van Oad met KLM is ruimbagage niet inbegrepen.

  Handbagage:
  Jouw klant mag 1 stuk handbagage + 1 stuk accessoire gratis aan boord meenemen. De tas of koffer dienen de volgende afmetingen te hebben: max. 55 x 25 x 35 cm (L x B x H). De accessoire bestaat uit een handtas, aktetas, camera of laptop. Samen dienen de handbagagestukken max. 12 kg te wegen. De accessoire dient de volgende afmeting te hebben: max. 40 x 30 x 15. Houd er rekening mee dat de omvang en het gewicht van de handbagage gecontroleerd kan worden.

  Ruimbagage:
  Ruimbagage is niet inbegrepen. Iedere koffer mag max. 158 cm (62 inch) (l + b + h) groot zijn en max. 23 kg wegen. Als jouw klant online voor aankomst op de luchthaven zijn of haar ruimbagage aanmeldt op KLM.nl dan betaalt jouw klant een tarief van € 25,- per stuk per enkele reis voor het eerste stuk ruimbagage (max. 23 kg).

  Hoe geef ik mijn ruimbagage door aan KLM?
  Jij, als reisbureau, of jouw klant kan de ruimbagage op de volgende manier doorgeven:
  -> Ga naar klm.nl mijn reis
  -> Kies voor Login met mijn boekingscode
  -> Boekingscode vind je op de ontvangen e-tickets onder de naam Airline reference of Boekings reference (6-tekens groot)
  -> Vul uw achternaam in en klik op Inloggen
  Het e-ticket ontvang jij ongeveer 10 dagen voor vertrek van ons.

  Aer Lingus:

  Bij de vlieg-busreizen van Oad met Aer Lingus is handbagage en ruimbagage inbegrepen.

  Handbagage:
  Jouw klant mag 1 stuk handbagage gratis aan boord meenemen. De handbagage dient de volgende afmetingen te hebben: max. 55 x 40 x 24 cm (L x B x H) en mag maximaal 10 kg. wegen. Houd er rekening mee dat de omvang en het gewicht van de handbagage gecontroleerd kan worden.

  Ruimbagage:
  Jouw klant mag 1 stuk bagage van maximaal 20 kg. gratis meenemen. De afmeting van de koffer (l x b x h) mag niet meer bedragen dan 158 cm.

  Tijdig inchecken
  Jouw klant dient zich 3 uur voor vertrek op de luchthaven te melden in vertrekhal 3. Houd de monitoren op de luchthaven goed in de gaten. Hier vindt jouw klant bij welke incheckbalie ingecheckt kan worden. Jouw klant kan niet inchecken bij de selfservice automaten. De incheckbalie sluit 50 minuten voor het geplande vertrek.

  Online inchecken en stoelen reserveren
  Online inchecken en stoelen reserveren zijn bij Aer Lingus niet mogelijk. Jouw klant kan dit zelf regelen op de luchthaven.

  Overige airlines:
  Kijk op veelgestelde vragen om de policy van overige airlines te lezen.
   

   
  Brochures banner

  Oad Brochures

  Groepsreizen per bus & vliegtuig 2023.
  Bekijk hier de Groepsreizen per bus & vliegtuig brochure 2023

  Fiets- en wandelreizen 2023.
  Bekijk hier de Fiets- en wandel brochure 2023

  Kerst- en Nieuwjaarsreizen 2023
  Bekijk hier de Kerst brochure 2023

  Langlauf- en winterreizen
  Dit jaar zal er geen nieuwe brochure voor de langlauf- en winterreizen komen. Deze zijn online te vinden.
  Bekijk hier ons aanbod.

  Disneyland Paris
  Deze brochure wordt niet meer uitgebracht. De brochure is alleen online te bekijken.
  Bekijk hier de Disneyland Paris brochure


  VERANDERING NABESTELLEN BROCHURES
  Vanwege gewijzigde afspraken met TWI is het niet meer mogelijk om brochures na te bestellen bij TWI. Dit houdt in dat nieuwe brochures alleen tijdens de BULK levering aan reisbureaus geleverd gaan worden. De voorraad die reisbureaus ontvangen is voor de looptijd van de brochure. Uiteraard zijn alle brochures ook altijd digitaal beschikbaar. Indien je toch nog brochures nodig hebt dan mag je een mail sturen naar retail@oad.nl

  ZRA
  Ben jij een ZRA en wil jij één van onze brochures ontvangen?
  Stuur dan een mail naar retail@oad.nl, dan zorgen wij dat jij een brochure ontvangt. 

   

  Flyers / Posters  Flyers

  Wij hebben flyers beschikbaar die we kunnen personaliseren in een reisbureau en ZRA versie met adresgegevens en logo.
  Deze kun je bij ons bestellen. Wil je een flyer ontvangen? Stuur dan een e-mail naar retail@oad.nl inclusief
  • Logo Reisbureau/ZRA (graag in jpeg en hoge resolutie)
  • Adresgegevens die je erop wenst te hebben
  • Welke flyer(s) je wenst te hebben
  • Welke versie van de flyer:
  * social media (jpg) versie om te delen op bijv. Facebook of
  * printversie ( pdf), dubbelzijdig, om zelf in kleur uit te printen voor bijvoorbeeld een braderie of een leestafel.

  Vervolgens ontvang je je persoonlijke flyer(s) per e-mail.

  De beschikbare flyers zijn:

  • Groepsreizen Europa

  • Langlauf- en wandelreizen

  • Wintersport Canada 2019/2020

  • Wintersport Noorwegen 2019/2020


  Bekijk hieronder onze Posters:

  • Poster Actieve reizen (pdf)

  • Poster Chauffeur (pdf)

  • Poster Excellent Bus (pdf)

  • Poster Groepsreizen

  • Poster Vlieg-busvakanties

  • Poster Canada (pdf) 

   
  850x250 groepsreizen op maat retail

  (Groeps)reizen op maat  Organiseer jij een groepsreis of -uitstapje voor jouw klanten? Ook daarin is Oad specialist. Met onze jarenlange ervaring en inspirerende ideeën helpen wij jou een onvergetelijke dag of reis samen te stellen.

  Oad Groepsreizen organiseert reizen per bus, maar ook riviercruises behoren tot de mogelijkheden evenals reizen met per eigen auto of andere vervoersmogelijkheden. Of het nu gaat om een arrangement in Nederland, Disneyland Paris gecombineerd met Parijs of een rondreis Italië de mogelijkheden zijn eindeloos! Indien gewenst gaan wij met een groep mee als begeleiding. Ook ter plaatse verzorgen wij dan de nodige organisatie.

  Daarnaast is het mogelijk om een reis uit één van onze brochures te reserveren voor een groep zoals b.v. een personeelsvereniging, seniorenclub, verenigingen, familie of een groep vrienden. Jouw groep kan dan een bestaande reis maken zonder andere medepassagiers. En in overleg zijn er vele aanpassingen in het programma uiteraard mogelijk.

  Kortom; samen met jullie maken we er een perfecte reis van, waarin de wens van jouw klant centraal staat!

  Aanvragen offerte:
  Heeft je klant al een bepaald idee voor een groepsreis op maat? Leuk! Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan.
  Stuur een e-mail naar retail@oad.nl en wij zorgen ervoor dat een collega van de afdeling Groepsreizen spoedig contact met je opneemt.

  Een goede voorbereiding is essentieel!
  Het slagen van een groepsreis hangt voor een groot deel af van de juiste voorbereiding. Oad Groepsreizen is gespecialiseerd in het verzorgen van de meest uiteenlopende reizen voor groepen, maar iedere reis staat of valt bij een goede briefing.

  Hieronder dan ook een aantal tips:
  • houd rekening met voldoende organisatietijd
  • houd contact met één of twee personen van de groep en zorg dat je contactpersonen een goed inzicht hebben in de ideeën en wensen van de groep
  • probeer een zo juist mogelijke inschatting te geven van het minimum en het maximum aantal deelnemers
  • probeer een zo juist mogelijke indicatie te geven van het te besteden budget van de groep
  • bespreek met de groep zo goed mogelijk de wensen / eisen ten aanzien van het programma

  Commissies
  Maatwerk
  Alle offertes die worden uitgebracht door de Oad Groepsreizen bevatten netto prijzen. Je kunt dus zelf bepalen wat de reissom gaat worden voor jouw klant.
  Uit concurrentieoverwegingen adviseren wij je de reissom met niet meer dan 5% te verhogen.

  Regulier gidsaanbod
  Voor alle reizen die conform één van de Oad gidsen geboekt worden, gelden de commissieafspraken zoals opgenomen in de agentuurovereenkomst.

  Voorwaarden
  Voor alle groepsreizen die je boekt uit een Oad gidsen gelden de ANVR voorwaarden. Voor alle reizen die op maat worden samengesteld gelden de voorwaarden van de afdeling Groepsreizen.

  Contact
  Oad Touroperating B.V.
  Vonderweg 44 | 7468 DC Enter
  Afdeling Groepsreizen
  Telnr: 0547 - 28 44 77
  E: groepsreizen@oad.nl 

   
  Kranten

  Persberichten  Senioren boeken volop voor de zomervakantie
  Enter 16 maart 2021 - Het aantal vakantieboekingen, gemaakt door senioren, is de laatste 2 weken enorm toegenomen. Het is een opvallende trendbreuk ten opzichte van de afgelopen maanden waarin het aantal boekingen aanzienlijk lager lag.

  De voornaamste reden van deze groei wordt gezien in de forste stijging van het aantal gezette vaccinaties. “Dat maakt dat deze doelgroep weer plannen durft te maken en vooruit kijkt”, aldus Arjan Koster, directeur Oad. “Het is overduidelijk dat men toe is aan een vakantie en wil uitkijken naar iets leuks in de nabije toekomst. Wel gaan de mensen wat later in het jaar op vakantie. De vakanties die geboekt worden kennen bijna allemaal een vertrekdatum vanaf juni. “Dat is op zich niet verwonderlijk, gezien de reisbeperkingen die nu nog gelden, maar gaan wel een druk op het naseizoen opleveren”, zegt Koster. “ De vraag voor vakanties in april en mei richten zich met name nog op dichtbij.

  Ook worden nu de reisvouchers, welke vorig jaar zijn uitgegeven, al veel ingewisseld voor een nieuwe vakantie. Vanaf deze week moeten niet ingewisselde reisvouchers die een jaar geleden zijn uitgegeven door reisorganisatie, worden uitgekeerd. Koster: ”Ondanks dat het voucherfonds nog niet in de lucht is, zijn wij begonnen met uitbetalen conform de gestelde richtlijnen vanuit de SGR en de ACM”, maar uiteraard hopen we dat mensen hun voucher weer verzilveren voor een nieuwe vakantie”. Na een inktzwart jaar gloort er dus weer wat licht aan het eind van de tunnel voor de reiswereld. Wel snakt de branche naar een duidelijk perspectief vanuit de overheid. “Maak alsjeblieft duidelijk vanaf welke termijn reizen naar het buitenland, al dan niet met een coronapaspoort, weer mogelijk is, zodat we kunnen plannen en de voorpret voor iedereen weer echt kan beginnen.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  De Jong Intra en Oad starten intensieve samenwerking op busreizen
  Enter 3 augustus 2020 - Twee van Nederlands bekendste busreisorganisaties, De Jong intra vakanties en Oad gaan intensief samenwerken bij de uitvoer van de busreizen. Per direct vertrekken de reizen van beide organisaties vanaf hetzelfde vertrekpunt in Zeddam. Ook worden (aanvoer)servicelijnen en taxivervoer gezamenlijk uitgevoerd. Vanochtend zijn voor het eerst de reizen vanuit het gezamenlijke vertrekpunt vertrokken.

  De huidige marktsituatie heeft ons duidelijk gemaakt dat er moet worden samengewerkt. Coby van Dongen, commercieel directeur De Jong Intra vakanties, en Arjan Koster, directeur Oad hebben de afgelopen maanden veelvuldig met elkaar gesproken, en daar is uiteindelijk deze samenwerking uit ontstaan. “Wij passen qua klanten- en productportfolio heel goed bij elkaar”, aldus Arjan Koster. “Onder andere door de servicelijnen gezamenlijk uit te voeren, besparen we kosten, wat in deze tijd noodzakelijk is “

  Coby van Dongen vult aan: “Onlangs is ons oorspronkelijke wisselpunt in Beek, als gevolg van de corona crisis failliet gegaan. Vanuit Oad kregen we gelijk de helpende hand om voortaan samen vanuit Zeddam, het wisselpunt van Oad, te gaan vertrekken. Het is mooi dat in deze barre tijden, dit soort samenwerkingen ontstaan.”

  Het jaar 2020 is een zeer teleurstellend jaar voor beide organisaties. Echter met de nieuwe samenwerking kijken beiden met vertrouwen naar de toekomst.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Oad stelt al haar kerstreizen en dagtochten veilig

  Enter 19 december 2019 - Na het bericht dat Havi, één van Oad’s vervoerspartners, faillissement had aangevraagd is de reisorganisatie aan de slag gegaan om te zorgen dat haar reizen uitgevoerd konden worden zoals gepland. De reisorganisatie heeft vandaag bekend gemaakt dat dit gelukt is. Dit geldt tevens voor de zomerreizen 2020.

  “We laten onze gasten uiteraard niet in de kou staan. Die hebben zich immers op een mooie kerstreis verheugd”, aldus Arjan Koster, directeur Oad.
  Het nieuws is, zoals we van de reisbranche gewend zijn, goed opgepakt en vanuit de branche hebben we hartverwarmende reacties ontvangen. Daarbij is Oad concrete hulp aangeboden door diverse collega-touringcarbedrijven.

  Wij willen alle branchegenoten die hulp aangeboden en verleend hebben enorm bedanken. Het geeft een gevoel van eenheid en warmte. Daar mogen we echt trots op zijn in de reisbranche. Het voelt een beetje als een echt kerstverhaal.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Oad compenseert als eerste busreisorganisatie standaard CO2 uitstoot

  Enter 29 oktober 2019 – Oad gaat met ingang van het komende zomerseizoen voor al haar busreizen de CO2-uitstoot compenseren.

  Arjan Koster, directeur Oad: “Reizen is fantastisch, maar heeft helaas ook een negatief effect op het klimaat. Ondanks dat reizen per touringcar al één van de minst vervuilende vormen van transport is, vinden wij het als reisorganisatie belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen wanneer het gaat om duurzaam reizen.”

  Oad is hiermee de eerste busreisorganisatie in Nederland die al haar busreizen standaard aanbiedt met compensatie voor CO2-uitstoot. Hiermee maken we dus de keuze voor de klant zonder dat ze er extra voor hoeven te betalen. Zo kan onze klant onbezorgd en verantwoord op reis.
  Hiervoor is de samenwerking aangegaan met GreenSeat, onderdeel van Climate Neutral Group. GreenSeat heeft op de compensatie van de totale uitstoot van alle busvervoer van Oad berekend. Met het bedrag dat hiermee gemoeid is, worden een drietal projecten financieel ondersteund welke huishoudens in ontwikkelingslanden toegang geven tot duurzame energie.

  Marjan Verbeek, Strategic Partnership Manager GreenSeat: “Wij zijn zeer verheugd met deze stap van Oad. Zij lopen hiermee voorop in de busreissector en hopen dat meerderen zullen volgen.

  Met deze stap speelt Oad in op de steeds sterker worden wens vanuit haar klanten om een steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Uiteraard is CO2-uitstoot reduceren het einddoel maar compenseren van de CO2-uitstoot is de eerste stap om bij te dragen aan een beter klimaat. Men zal blijven reizen en in afwachting van de duurzame ontwikkelingen vanuit de mobiliteitsbranche wil Oad als touroperator vooruitstrevend zijn met deze stap. Ook vanuit de brancheorganisatie ANVR wordt er steeds meer aandacht besteed aan duurzaam reizen. Zo tekende Oad tevens het International Tourism Plastic Pledge, waarmee zij verklaren zich in te zetten voor het verminderen van plasticvervuiling op vakantiebestemmingen.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Wintersport Noorwegen nieuw bij Oad

  Enter 3 september 2018 – Oad breidt komende winter haar portfolio uit met wintersportvakanties naar Noorwegen. De klant heeft een optimale keuzevrijheid met zes verschillende skigebieden en diverse pakketten per vliegtuig of eigen auto in combinatie met de ferry.

  Arjan Koster, directeur Oad: “De wintersport wint aan populariteit en Nederlanders zijn steeds vaker op zoek naar een wintersportvakantie met meer dan alleen skiën of snowboarden. Dat was al duidelijk te merken bij de lancering van Canada afgelopen winter. Naast het skiën in de poedersneeuw werden ook andere winteractiviteiten bijgeboekt zoals een hondensledetocht of een ijsgrotwandeling.”

  In navolging van de succesvolle lancering van Canada is het komende winter mogelijk om met Oad naar Noorwegen af te reizen voor een wintersportvakantie. Het aanbod bestaat uit zes verschillende skigebieden met elk hun eigen karakter: Norefjell, Geilo, Hemsedal, Trysil, Beitostølen en Myrkdalen.
  Er worden diverse arrangementen aangeboden zoals 4 dagen weekend skiën per vliegtuig of 8 dagen
  met eigen auto inclusief ferry overtocht.

  Sven Bieleman, product manager Oad: “Alle Noorwegen arrangementen zijn inclusief reis, hotel of appartement en skipas. Eventuele transfers of autohuur (bij vliegreizen) of bijzondere winterexcursies kan de klant naar eigen wens bijboeken. Een optimale keuzevrijheid.”

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Nieuw bij Oad: winterzonvakanties

  Enter 24 juli 2018 – Oad breidt haar portfolio uit. Vanaf komende winter zijn de winterzonvakanties nieuw in het programma. Ideale vakanties voor degene die wil genieten van de zon in de winter. Uniek is dat er altijd twee excursies bij de prijs zijn inbegrepen.

  Om de Nederlandse winter te ontvluchten biedt Oad haar klanten vanaf komende winter 8- 15- en 22-daagse reizen aan naar zonnige oorden in Portugal, Spanje en Cyprus. Heerlijk voor degene die vast willen houden aan de huidige zomerse temperaturen.

  Arjan Koster, directeur Oad: “Zowel van onze klanten als vanuit de retail kregen we regelmatig vragen over winterzonvakanties. Om aan deze vraag te voldoen hebben wij een aantal mooie reizen samengesteld inclusief vlieg- of busreis, transfer en hotel met ontbijt en diner. Bovendien zijn er standaard twee excursies zijn inbegrepen in het arrangement.”


  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  Wandelen in Japan tijdens de Walk Challenge 2020

  Enter 16 juli 2018 – In navolging op drie succesvolle edities van de Walk Challenge wordt in 2020 de Walk Challenge Japan georganiseerd.

  Eerder vond de Walk Challenge plaats in China, Israël en Groot-Brittannië. Na drie succesvolle edities staat Japan op de planning. De Walk Challenge Japan (WCJ 2020) zal plaatsvinden in augustus 2020 en wordt gekoppeld aan de Paralympics die vanaf 25 augustus gehouden worden. Een afvaardiging van de organisatie is onlangs in Japan geweest om het programma en de wandelroutes te bespreken met diverse Japanse overheden en wandelorganisaties, hoteliers en touroperators.

  Ook de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) is nauw betrokken bij dit project. “Door de jarenlange samenwerking met Oad, de expertise in wandelreizen en het hoge aantal leden werken wij mee om de Walk Challenge Japan tot een groot succes te maken.”, aldus Paul Sanders, algemeen directeur KWBN.

  Pieter Lambrechtse, project manager WCJ2020: “Wat ruim 400 jaar geleden het begin vormde voor de relatie tussen Japan en Nederland en het vereiste eerbetoon aan de Japanse Shogun wordt in 2020 nieuw leven in geblazen door middel van een 6-tal prachtige wandelingen van Nagasaki naar het Olympische Tokyo. Absoluut uitdagend, maar het er aan deelnemen meer dan de moeite waard”.

  Arjan Koster, directeur Oad: “Wij zijn trots dat wij, in samenwerking met de projectgroep WCJ2020, deze reis mogen organiseren en begeleiden. Wij zijn ervan overtuigt dat we samen een fantastische Walk Challenge neer kunnen zetten in Japan in 2020 waar de deelnemers met veel mooie herinneringen op terug kunnen kijken.”

  Meer informatie kijk op www.oad.nl/wcj2020

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reisorganisatie Oad verhuist van Goor naar Enter en blijft Twents
   
  Goor 11 juni 2018 –Oad verhuist naar Enter en blijft daarmee trouw aan haar Twentse roots. Het van oudsher Twentse bedrijf verhuist per 2 juli naar de Vonderweg in Enter.

  In Enter heeft de reisorganisatie een pand gevonden met voldoende ruimte voor verdere ontwikkeling en groei. Bovendien is de locatie aan de A1 goed bereikbaar en zichtbaar.

  Arjan Koster, directeur Oad: “Aan de Vonderweg 44 in Enter hebben wij een bedrijfspand gevonden die helemaal is ingericht voor nu en de toekomst. Vanwege de groei die we doormaken zochten we een ruimer en moderner pand waar we makkelijk kunnen uitbreiden. Het is mooi dat we een Twents bedrijf blijven met nationale bekendheid.”

  Burgemeester van gemeente Wierden, Henk Robben zegt hierover het volgende: “Ik ben blij dat Oad heeft gekozen om zich te vestigen in onze gemeente. De komst van een belangrijke regionale partij als Oad is goed voor de bedrijvigheid en de werkgelegenheid."
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  Samenwerking 25ste Herfstfiets4daagse en Oad

  Goor 19 maart 2018 – Onlangs ondertekenden John Kuipers, voorzitter Herfstfiets4daagse Hof van Twente en Frans Schuitemaker, directeur Oad, de sponsorovereenkomst voor de 25ste editie in 2018. Hiermee is het startsein gegeven en zijn de inschrijvingen geopend.

  Uniek routesysteem
  Van maandag 22 tot en met donderdag 25 oktober 2018 vindt deze fiets4daagse plaats met Oad als naamgever van deze speciale jubileumeditie.
  De organisatie is druk bezig met het uitzetten van de routes en de afspraken met de stempelposten zijn gemaakt. Er kan gekozen worden uit routes van 35, 50 en 70 kilometer. Dankzij het unieke routesysteem kunnen deelnemers zelfs onderweg de afstand nog veranderen aan wat er op die dag het beste bij hen past.
  Frans Schuitemaker: “Wij zijn zeer content met deze overeenkomst. Oad organiseert met haar fietsbussen vakanties in heel Europa en gaat in haar marketing voor deze reizen nu ook dit evenement in Hof van Twente promoten.”

  Inschrijven
  Geïnteresseerden voor deze fiets4daagse kunnen zich nu inschrijven via www.fietsvierdaagse.eu. Onder de inschrijvingen worden onder meer een Oad Fietsvakantie van 8 dagen voor 2 personen verloot en een 4-daagse riviercruise voor 2 personen. De loting wordt gedaan op startnummer. Iedereen die meedoet aan de fiets4daagse maakt dus kans.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  KWBN en Oad breiden samenwerking uit
  Nijmegen, 16 maart 2018

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en Oad hebben de verlenging van hun samenwerkingsovereenkomst voor 2018 bevestigd en getekend. Sinds enkele jaren werken zij al samen op het gebied van wandelevenementen in Mallorca en Marbella. Vanaf dit jaar zal de aandacht ook worden gevestigd op de ontwikkeling van aansprekende wandelreizen.

  KWBN en Oad hebben uitgesproken op het gebied van wandelreizen intensiever samen te werken. Wandelaars worden via KWBN actief betrokken bij het ontwikkelen van verschillende wandelreizen, zodat een product ontstaat dat goed aan de wensen van de reizende wandelaar voldoet.
  Paul Sanders, directeur KWBN: “In 2017 hebben we naar aanleiding van marktonderzoek een merkenstrategie vastgesteld, die de basis is voor de verdere ontwikkeling van wandelproducten voor alle typen wandelaars. De recreatieve wandelaar is daarbij een belangrijke doelgroep. Oad is al langere tijd een gewaardeerde partner van KWBN. Wij kijken ernaar uit om samen met Oad en actieve wandelaars uit onze achterban te komen tot onvergetelijke wandelervaringen in het buitenland.”

  Arjan Koster, directeur Oad “Wij zijn verheugd met de uitbreiding van onze samenwerking. Vanuit onze doelgroep zien wij een duidelijke behoefte aan een andere, actievere invulling van hun vakanties. Ons wandelreisproduct groeit dan ook als kool. Met deze samenwerking en bundeling van kennis en kunde zijn wij nog beter in staat de juiste reizen aan te bieden aan de wandelaar.”

  Over Koninklijke Wandel Bond Nederland
  KWBN gelooft dat wandelen onmisbaar is in een vitale samenleving. Als wandelknooppunt verbindt KWBN iedereen die iets met wandelen wil ondernemen. Voor KWBN staat de customer journey van de wandelaar centraal. KWBN biedt de gewenste wandelproducten met sterke merken als Avond4daagsen, Via Vierdaagse, Wandel.nl en FitStap. Wandelen brengt je verder.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Oad verduurzaamt met LED verlichting van 3XL Solar Solutions
  Haarlemmermeer, 13 maart 2018

  Eén van de grootste touringcarbedrijven van Nederland heeft zijn vestiging in Lijnden, vlakbij Schiphol, voorzien van LED verlichting.
  De vervoerder van onder meer de Ajax Spelersbus heeft zijn buitenterrein, de loods en de kantoren voorzien van energiezuinige LED verlichting.
  Naast de realisatie van betere verlichting zal het energieverbruik dalen met maar liefst 67%.

  Afgelopen maandag 12 maart kregen Martin Lenting (manager Oad Schiphol) en Frans Schuitemaker (directeur Oad Bus) uit handen van LED Adviseurs Roy Reeb en Jan Bastiaansen een CO2 footprint milieucertificaat overhandigd.
  Daarin staat vermeld dat door deze omschakeling, naast de besparing van 67% op de energiekosten, er 828 bomen minder nodig zijn door de CO2 reductie. Martin Lenting: “Mede door de gemeente Haarlemmermeer, met de actie van het NMCX centrum voor duurzaamheid, zijn wij geïnspireerd geraakt om ons bedrijf zo duurzaam mogelijk te maken. De medewerkers van 3XL Solar Solutions hebben verstand van zaken en zijn goed en snel van offerte tot montage. Wij zijn zeer tevreden met het eindresultaat. De volgende stap waar nu aan gedacht wordt is de investering in zonnepanelen.”
  Een mooie opsteker voor Oad die nu helemaal klaar is voor het drukke seizoen met o.a. de ritten naar Keukenhof.

  Over 3XL Solar Solutions
  3XL Solar Solutions is een groothandel/distributeur van zonnepanelen en LED verlichting. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Om de markt goed te faciliteren biedt 3XL naast haar distributie ook projectmanagement aan.
  3XL is de partner op het gebied van Solar en LED. Hierbij is het van het grootste belang dat kwaliteit en een goede prijsstelling met elkaar in evenwicht zijn.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Ruben van den Burg (Oad) winnaar landelijke Sales verkiezing
  Goor/Noordwijk 8 maart 2018
  Op het jaarlijkse Sales Event van de branchevereniging voor sales in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk vond vandaag de jaarlijkse verkiezing van landelijke sales professionals in Nederland plaats. In drie categorieën streden per categorie drie finalisten om de winst. Ruben van den Burg, werkzaam bij Oad, is daarbij de winnaar geworden binnen de verkiezing Senior Sales Professional.

  SMA
  De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door de Sales Management Association (SMA) dé beroepsvereniging voor sales professionals in Nederland. De SMA bestaat meer dan 40 jaar en is daarmee één van de oudste vakverenigingen van Nederland.

  Eerste reactie van de winnaar:
  “Hoe donders mooi is dit! Ik ben ongelooflijk trots en blij. Wat was het een geweldig gaaf en leerzaam traject. Het dan met deze prijs en erkenning te mogen afsluiten, fantastisch! Een enorme opsteker ook voor Oad. Uiteindelijk zijn we als team, na het grootste faillissement in Nederland in 2013, keihard aan de slag gegaan. Hoe gaaf is het dan om deze erkenning en waardering te krijgen.”

  Ruben over zijn huidige rol:
  “Binnen mijn rol als Key Accountmanager ben ik binnen het busbedrijf verantwoordelijk voor het beheren en uitbouwen van relaties met bestaande en het aantrekken van nieuwe business-to-business klanten. Verder ben ik binnen Oad verantwoordelijk voor de arrangementen op dag en avond uit gebied, waarbij ik een team aanstuur en focus leg op het vinden, aantrekken en onderhouden van duurzame partnerships van plan tot executie.“

  Wie is Ruben Privé?
  Ruben is 37 jaar, geboren in Hengelo, getogen in Goor en vandaag de dag woonachtig in Elsenerbroek (Markelo).
  Getrouwd met Anita en trotse vader van een zoon en een dochter.
  Grote passie voor muziek: hij speelt trompet bij Muziekvereniging Apollo Goor, waar hij ook ruim 10 jaar voorzitter was. Daarnaast maakt Ruben onderdeel uit van de Twentse Toppers.

  Hoe omschrijven klanten Ruben:
  Een open, eerlijke en nuchter tukker in het bezit van de gunfactor. Dit in combinatie met een enorme gedrevenheid, de kracht om te verbinden en samen vooruit te kijken en vooruitgang te boeken.


  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Goor 5 oktober 2017 - Oad aangesloten bij SGRZ

  Oad heeft onlangs een speciale groepsarrangementen op maat-brochure voor 2017/2018 uitgebracht. “Om dit te kunnen bieden en de onzekerheid af te kunnen dekken, moet je aangesloten zijn bij SGRZ. Oad wil namelijk bekend staan als een betrouwbare en solide reisorganisatie en voor reisbureaus willen we een partner zijn waar onder meer dit soort reizen kunnen worden ondergebracht. Als een reisbureau zelf groepsreizen gaat aanbieden, dan vallen zij namelijk niet onder het garantiefonds. Maar als deze reizen bij ons worden ondergebracht, geldt die dekking wel. Daarom is SGRZ belangrijk voor ons”

  Het garantiefonds werkt op basis van productdekking en is onder meer bedoeld voor organisatoren van groeps- en incentivereizen, organisatoren van schoolreizen en zakelijke reisbureaus. SGRZ is gelanceerd naar aanleiding van diverse ontwikkelingen, zo vraagt de reisbranche om productdekking op B2B leveringen en gaat in 2018 de nieuwe wet op de reisovereenkomst in werking die ook garantie op zakelijke reizen voorschrijft. Daarnaast zal SGR op 1 juli 2018 haar dekking beperken tot natuurlijke personen.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Oad breekt markt voor wintersport naar Canada open

  Goor 25 augustus 2017 – Oad wil blijven verrassen en daarom blijven vernieuwen. Komende winter introduceert de touroperator Canada als nieuwe wintersport bestemming.

  Met ruim 1,2 miljoen actieve skiërs en snowboarders in Nederland is de Nederlander de fanatiekste wintersporter van Europa dat zelf geen skigebied heeft in eigen land. Ieder jaar trekken ze erop uit naar de verschillende Europese skigebieden.

  Arjan Koster, directeur Oad: ‘De laatste jaren merken we dat wintersport in Canada in populariteit toeneemt. Het is voor velen een welkome afwisseling op de geijkte wintersportbestemmingen in Europa en zeker niet duurder. Doordat Oad groot in deze markt stapt (volume inkoop) kunnen wij Canada al vanaf € 989,- aanbieden. De klant heeft hierbij de keuze van middenklasse tot luxe accommodaties. Het arrangement is inclusief vlucht, transfer, hotel en 6-daagse skipas. Bovendien neemt de klant zijn eigen skimateriaal gratis mee op de vlucht van KLM naar Edmonton (Jasper).’

  De skigebieden zijn uitgestrekt en sneeuwzeker. In het winterseizoen valt er gemiddeld 400 cm sneeuw in deze omgeving waardoor je altijd verzekerd bent van echte poedersneeuw. Voor de echte wintersporter staat een vakantie als deze hoog op de bucketlist!

  Jasper, Banff, Lake Louise en Whistler
  De klant heeft de keuze uit vier skigebieden in het westen van Canada. Vanaf Amsterdam kan men drie keer per week met KLM vliegen naar Edmoton en van daaruit naar Jasper. Dit skidorp ligt in het Jasper Nationaal Park. Bannf, Lake Louise (luchthaven Calgary) en Whistler (Vancouver) worden één keer per week aangedaan door KLM vanaf Amsterdam.

  De brochure is nu uit en de wintersportvakanties kunnen geboekt worden op oad.nl/wintersport-canada.
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Nieuwe website voor Oad: oadbus.nl  

  Goor 17 augustus 2017
  Oad blijft vernieuwen en wil daarmee zijn klanten nog beter bedienen. Speciaal voor degene die een bus wil huren of een arrangement op maat wil boeken voor zijn of haar groep is de nieuwe website oadbus.nl gelanceerd.

  Frans Schuitemaker, directeur Oad: “Wij zijn erg content met onze nieuwe website. Hiermee kunnen wij onze klanten die een of meerdere bussen willen huren of voor een groep een arrangement willen samenstellen nog beter bedienen. Men kan online heel eenvoudig een offerte aanvragen en inspiratie op doen voor diverse arrangementen.”
  Of het nu gaat om de busreis van A naar B of een complete rondreis in het buitenland per bus, trein of vliegtuig, Oad regelt het allemaal voor jouw groep. De nieuwe website is gebouwd in samenwerking met het bedrijf Webheads uit Deventer.
  Oad.nl blijft de website voor de klant die op individuele basis een reis of dagje uit wil boeken.
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  Goor 18-04-2017
  Ajax en Oad verlengen partnership
  Ajax en Oad hebben hun partnership verlengd en blijven daarmee tot en met 30 juni 2020 aan elkaar verbonden. Hierdoor verzorgt Oad ook de komende seizoenen het vervoer van elftallen en supporters van Ajax naar uitwedstrijden in Nederland.

  De vertrouwde chauffeurs en medewerkers van Oad zorgen ervoor dat Ajax het langdurige partnership graag doorzet. Oad blijft net als de afgelopen seizoenen leverancier van Ajax.

  Namens de Ajax-directie waren Edwin van der Sar en Menno Geelen aanwezig om het contract te ondertekenen: ,,Naar grote tevredenheid maken wij al jaren gebruik van de diensten van Oad. Wij zijn blij dat wij de samenwerking opnieuw met drie jaar hebben kunnen verlengen. Oad zorgt er iedere uitwedstrijd voor dat onze supporters deze op een goede manier kunnen bezoeken. Bovendien zijn we ook heel tevreden over het vervoer van onze diverse elftallen."

  Frans Schuitemaker, directeur Oad Bus: ,,Wij zijn zeer verheugd dat Oad de vaste buspartner is en blijft van Ajax. De samenwerking met Ajax loopt als een geoliede machine. We kennen de procedures en verwachtingen van de staf, spelers en supporters goed en zijn bijzonder blij en trots om dit vervoer voor Ajax te mogen uitvoeren."

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Goor 14 april 2017
  Dubbel feest: Oad bedankt vindster gestolen bus en presenteert nieuw wagenpark

  Op 21 juni vorig jaar werd in Italië een Oad bus gestolen. Een intensieve social media campagne zorgde ervoor dat de bus door Lisette Bodde werd gespot waarna zij onmiddellijk de politie inschakelde. Vandaag werd zij hiervoor in het zonnetje gezet en werd het vernieuwde wagenpark gepresenteerd.

  Lisette woont al vele jaren in de buurt van Verona en was vandaag te gast bij Oad. Frans Schuitemaker, directeur Oad: “Wij waren erg blij dat deze bus zo snel werd teruggevonden en zijn Lisette hiervoor enorm dankbaar. We hebben haar gevraagd of we deze bus naar haar mogen vernoemen en dat vond ze een heel leuk idee. Bovendien krijgt Lisette deze bus een dag tot haar beschikking.” Lisette heeft vandaag de bus omgedoopt tot de Lisette Bodde Bus.

  Dagje uit voor de kinderen van KidzBase
  Lisette bood de stichting KidzBase de bus aan voor een dagje uit naar De Efteling. De Stichting KidzBase heeft als doel om kinderen in Nederland te helpen, die niet de kans krijgen normaal op te groeien in hun eigen gezin. Deze kinderen wonen om die reden meestal in een woongroep of in een groot gezinshuis.
  Martin Frankort, initiatiefnemer van KidzBase, nam het dagje uit in ontvangst.

  Nieuw wagenpark
  Vandaag presenteerde Oad tevens haar vernieuwde wagenpark met nieuwe touringcars. De acht nieuwe bussen werden in Nederland geproduceerd bij VDL Bus & Coach te Valkenswaard. De aandrijflijn is van DAF en voldoet aan de laatste milieueisen. Schuitemaker: “Het reizen als groep met de bus is het meest milieuvriendelijke vervoersmiddel dat er bestaat. Daarnaast kenmerken deze nieuwe VDL Futura touringcars zich door een dynamische vormgeving en brandstof besparende lichtgewichtconstructies. Voor de passagiers bieden ze bovendien optimaal comfort en zijn ze voorzien van de nieuwste veiligheidsopties.” Burgemeester Ellen Nauta van de gemeente Hof van Twente had de eer om deze bussen te dopen.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Goor 16 februari 2017
  Stichting Hartpatiënten Nederland start samenwerking met Oad
  De non-profit reisafdeling van de Stichting Hartpatiënten Nederland is een samenwerking gestart met Oad en Horn Tours. Hierdoor kan de stichting een beter en zeer divers pakket aan begeleide busreizen aanbieden. Op deze reizen mag uiteraard iedereen mee.
  “Het mogelijke isolement van hartpatiënten, dáár gaat het om. Ze durven vaak de deur niet uit vanwege mogelijke hartproblemen. Vakanties schieten erbij in.” Jan van Overveld, voorzitter van Stichting Hartpatiënten Nederland en oprichter van HartbrugReizen, is er helder over. Het was voor Hartpatiënten Nederland in 1988 de aanleiding om een reisafdeling zonder winstoogmerk op te starten. “Had ik maar eerder geweten dat deze club bestond!”, is een veel gehoorde reactie van klanten na hun eerste reiservaring met de stichting.

  Nieuwe reisformule
  Oad en HartbrugReizen beginnen dit jaar met een nieuwe reisformule. Er worden diverse geheel verzorgde busreizen aangeboden met medische begeleiding tijdens de gehele reis. Arjan Koster, Directeur touroperating Oad: “Wij zijn erg content met deze nieuwe samenwerking zodat wij gezamenlijk nog meer mensen een fijne vakantie kunnen bieden”

  Ontspannen vertrekken en thuiskomen
  “Reizigers gaan vanaf nu nog meer keuze, gemak en comfort ervaren”, verduidelijkt Van Overveld. In de nieuwe situatie zijn er vijf opstapmogelijkheden. Er zijn twee centraal gelegen vertrekpunten: Zeddam en Moerdijk. Vanaf meer dan 65 opstapplaatsen door bijna heel Nederland brengen we onze klanten naar Zeddam of Moerdijk. Ze kunnen ook met eigen vervoer naar die plaatsen komen en er tegen een gereduceerd tarief een hotelovernachting boeken. Dan is er nog een aanvullende taxiservice. Van huis naar de dichtstbijzijnde opstapplaats of direct van de voordeur naar Zeddam of Moerdijk.

  Iedereen mag mee
  Jan van Overveld is blij met de nieuwe HartbrugReizen bus. “Horn Tours bestickerd een bus volledig in onze stijl. Hij zal dagelijks op de Nederlandse wegen rondrijden. De eigen identiteit van HartbrugReizen wordt zo duidelijk herkenbaar. We willen daarmee ook aangeven dat iedereen welkom is bij ons, niet alleen hartpatiënten.”

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Hellendoorn, donderdag 19 januari 2016
  Oad verzorgt busvervoer Dauwpop


  Busvervoer en pendeldienst naar festivalterrein
  In 2017 zullen Oad en Dauwpop wederom samenwerken om bezoekers met bussen naar het festivalterrein te rijden. Vanaf NS station Nijverdal rijden er de hele dag pendelbussen om treinreizigers naar het festivalterrein te brengen. Vanaf verschillende locaties in het land rijden er tevens Oad bussen naar het festival, voor bezoekers die niet met de auto of openbaar vervoer komen. Tickets voor beide vormen van vervoer zijn vanaf vandaag te koop op de site van Oad: www.oad.nl/dauwpop.

  Pendelbussen
  Voor bezoekers die met het openbaar vervoer naar Dauwpop reizen rijden er vanaf NS station Nijverdal de gehele dag pendelbussen. Voor €5 is een retour te boeken via de speciale site van Oad.

  Landelijk busvervoer
  Vanuit diverse opstapplaatsen door het land brengt Oad bezoekers direct naar het festivalterrein en ’s avonds weer terug. Geen stress, parkeerzorgen, treinvertraging en direct voor de deur uitstappen. Kortom: op en top genieten van Dauwpop. Dit busvervoer is ook in combinatie met een entreeticket te koop.

  Voor bustickets, alle opstapplaatsen en informatie heeft Oad een speciale pagina aangemaakt: www.oad.nl/dauwpop.

  Dauwpop tickets kosten €49 (excl. servicekosten) en zijn te koop via www.dauwpop.nl/tickets en de lokale adressen. Ook te koop kindertickets: €12,50 (excl. servicekosten, bijna uitverkocht!), campingtickets: €15 (excl. servicekosten) en parkeertickets: €7 (excl. servicekosten).

  Check: www.dauwpop.nl voor het laatste nieuws. Of kijk op www.facebook.com/dauwpophellendoorn. Dauwpop is ook te volgen op Twitter en Instagram: @dauwpop of #dauwpop.

  Dauwpop Hellendoorn met o.a. Doe Maar
  Hemelvaartsdag / donderdag 25 mei 2017
  Festivalterrein a/d Luttenbergerweg, Hellendoorn
  Ticketprijs: €49 (excl. servicekosten).
  Kinderticket (8 t/m 14 jaar): €12,50 (excl. servicekosten)
  Parkeerticket: €7 (excl. servicekosten)
  Campingticket: €15 (excl. servicekosten)
  www.dauwpop.nl
  info@dauwpop.nl


  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Goor, 19 janauri 2017
  Oad blijft vertrekken vanuit Zeddam


  Oad blijft Hotel Ruimzicht trouw en heeft haar contract met het hotel verlengd, waardoor haar busreizen zullen blijven vertrekken vanuit Zeddam. Een van de redenen hiervoor is het vertrek uit de regio van een concurrerende busreisorganisatie en omdat Oad een forse groei in aantal reizigers heeft gerealiseerd afgelopen jaar.

  “Zeker nu een concurrerende busreisorganisatie haar vertrek uit de regio (Beek) naar Brabant heeft verplaatst was het voor Oad een extra argument om Zeddam trouw te blijven,” aldus Arjan Koster, directeur Oad touroperating. “Tevens zijn wij, maar vooral onze gasten, uiterst tevreden over de samenwerking met Hotel Ruimzicht. Wel is het van belang dat wij voldoende ruimte houden om onze gasten op een ontspannen manier te kunnen laten vertrekken. Daarvoor zijn voor het komende seizoen enkele aanpassingen gedaan bij Hotel Ruimzicht, zodat Oad verder kan groeien. Onze gasten willen een centraal gelegen opstaplocatie en niet helemaal naar het zuiden te hoeven rijden.”

  Het aantal parkeerplaatsen en busplaatsen is door eigenaar Jos Geerdink uitgebreid, om ook voor het volgende seizoen voldoende plaats te kunnen bieden. “Wij zijn blij dat Oad ook komend seizoen weer vanuit ons hotel vertrekt. Een voor ons bijkomend effect is dat de Oad gasten veelal een of twee dagen eerder hier naar toekomen of er nog een kleine vakantie in de regio aan vastknopen. Samen met Oad kijken we ook naar de lange termijn, om samen een verdere groei te kunnen bewerkstelligen.”

  Voor gasten die niet zelf naar Zeddam gaan heeft Oad meerdere mogelijkheden. Zo kunnen de gasten gebruik maken van de servicelijnen per bus, met meer dan 65 opstapplaatsen in heel Nederland. Om bij de dichtstbijzijnde opstapplaats te komen kunnen Oad gasten de Oad Taxi Service bijboeken. Ze worden dan met de taxi opgehaald en na de reis weer terug naar huis gebracht. Nieuw dit jaar is de Oad Taxi Service Direct waarbij men thuis wordt opgehaald en direct naar Hotel Ruimzicht in Zeddam worden gebracht.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Goor, 29 november 2016
  Oad zomerbrochure 2017 met een sterk reisaanbod beschikbaar


  In de nieuwste Oad zomerbrochure met het complete reisaanbod voor 2017 staan naast klassiekers, meer dan vijftig nieuwe reizen met een grote verscheidenheid aan themareizen en nieuwe bestemmingen.
  Naast de vaste klassiekers worden rondreizen naar IJsland, Rusland en de Baltische Staten aangeboden. De directrice van de in Arnhem gevestigde Rusland en Oost Europa Academie stelde laatstgenoemde reizen mede samen en begeleidt de reizigers ter plaatse.
  De themareizen zijn uitgebreid met fietsvakanties en nieuwe wandel- en muziekreizen.

  Gegarandeerd vertrek
  Bij vele reizen zijn de vertrekdata gegarandeerd waarmee Oad zich onderscheidt van andere touringcarbedrijven in Nederland.

  Opstappen in heel Nederland
  Nieuw in 2017 is de ruime keuze voor een ontspannen vertrek. De vakantie begint vanaf het thuisadres. Oad bussen vertrekken van meer dan 80 opstapplaatsen door heel Nederland naar de centraal gelegen overstapplaatsen in het oosten (Zeddam) en westen (Moerdijk) van het land.
  De overstapplaats in Zeddam, dichtbij de Duitse grens, heeft nieuwe, uitgebreide parkeervoorzieningen en in de eetzalen een extra grote, speciale ruimte voor de Oad gasten. Zij hebben de mogelijkheid om tegen een speciaal tarief in het hotel te overnachten.
  Zo biedt Oad de reizigers keuze, gemak en comfort vanaf de start van de vakantie.

  Ten slotte zijn er twee typen Taxi Services. Er kan worden gekozen voor een taxi direct naar één van de 80 opstapplaatsen of voor de nieuwe Taxi Service Direct rechtstreeks naar de overstapplaats.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  Goor, 7 oktober 2016
  Oad breidt samenwerking voor riviercruises uit


  Cruises op de Europese rivieren worden steeds populairder. Deze groeiende populariteit ziet Oad ook bij hun reizigers terug. Daarom heeft Oad de samenwerking met SijFa Cruises versterkt. SijFa Cruises zal de directe verkoop van riviercruises onderbrengen bij Oad en het riviercruise aanbod bij Oad in 2017 is ook sterk uitgebreid.
  Riviercruises 2017 al te boeken
  Oad blijft ontwikkelen en innoveren. Dit is al te zien met het uitbrengen van de speciale Actief Reizen brochure, met o.a. fiets- en wandelvakanties en met de nieuwe uitstraling van de Oad bussen. Door de uitgebreide samenwerking met SijFa Cruises zijn er nieuwe cruises voor 2017 ontwikkeld, die nu al te boeken zijn. Denk aan een cruise over de Wolga, van St. Petersburg naar Moskou. Of de unieke bus-boot combinatiereis over de Donau, van Budapest naar Wenen. Na het verblijf aan boord van de cruise zullen de reizigers vervolgens overnachten in een hotel om de omgeving van Wenen te ontdekken. Al het aanbod is samengebundeld in de nieuwe Riviercruise brochure.

  Nieuw: Fietscruises
  Daarnaast speelt Oad ook in op de wens van hun doelgroep, door in 2017 fietscruises aan te bieden. Tijdens deze reizen zal men met een ruim schip, gemoderniseerd voor fiets-vaar-vakanties, bijzondere bestemmingen ontdekken. De eigen fiets kan mee tijdens de reis of de reiziger kan een e-bike huren. Ideaal voor de actieve 55-plussers.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Valkenburg/Goor, 20 september 2016
  Oad introduceert speciale brochure voor de actieve reiziger met ook fietsvakanties


  Inhakend op de wens van vele reizigers presenteert Oad op de 50PlusBeurs in Utrecht de nieuwste brochure, gericht op actieve vakanties. Centraal in de brochure staan fiets-, langlauf- en wandelvakanties in Oostenrijk, Duitsland, Italië en Spanje voor 2017.

  Oad is trots op het aanbod fietsvakanties dat vanaf 2017 toegevoegd wordt aan de actieve busreizen evenals een uitbreiding van de wandel- en langlaufreizen zoals uit deze brochure blijkt. Bij de fietsvakanties bestaat de mogelijkheid om de eigen fiets mee te nemen, of een toerfiets of e-bike te huren. De fietsroutes zijn digitaal beschikbaar in PDF, via GPS of zijn te openen in een speciale App.

  Langlauf- en wandelreizen
  Het aanbod wandelreizen is fors uitgebreid; sommige reizen zijn ontwikkeld in samenwerking met de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN). Bijvoorbeeld de wandelvierdaagse naar Marbella.

  Oad heeft ook het aanbod langlaufreizen uitgebreid en biedt naast de gewaardeerde ‘klassiekers’ een aantal nieuwe langlauf- en winterwandelreizen. Deelnemers kunnen gratis gebruik maken van een langlaufset en langlaufinstructie.

  Fietsvakanties
  Tijdens deze vakanties, busreis of riviercruise, genieten de fietsers op hun eigen vertrouwde fiets, de gehuurde toerfiets of e-bike van groene valleien, pittoreske dorpjes en de oevers van mooie rivieren. De door Oad uitgestippelde en gereden routes voeren onder andere langs de Bodensee, de Elbe bij Dresden en de Mecklenburgse meren in het noorden van Duitsland.
  In de brochure staan ook mooie routes met de meren van Karinthië in Oostenrijk en de imposante bergen van de Italiaanse Dolomieten als bestemming.
  De bijzondere fietscruise op een voor fiets-vaar-vakanties gemoderniseerd ruim riviercruiseschip gaat over de Moezel of de Rijn. Na het aanmeren zijn mooie routes te fietsen langs schilderachtige steden en door mooie natuur.

  Bijzondere services
  Naast de keuze voor een korte of langere route bestaat sowieso de mogelijkheid om zelf een dagindeling te maken. Met de chauffeur kunnen de reizigers afspreken op welk tussenliggend punt zij met hun fiets willen worden opgehaald om per bus naar het eindpunt, of het hotel te worden gebracht.
  Een groep van maximaal 35 personen rijdt de route altijd met een begeleider als laatste man. Bij pech onderweg is hij degene die assistentie verleent.
  Bij fietsreizen ontvangt u gratis fietshandschoenen en beveelt Oad het dragen van een fietshelm en reflecterende veiligheidshesjes aan.
  Voor een groot aantal fietsvakanties biedt Oad gegarandeerd vertrek. Gedurende de reis zijn de chauffeur en de aanwezige reisleiding het aanspreekpunt.
  Met eigen fiets kunnen de reizigers vanaf het overstappunt in Zeddam vertrekken. Oad werkt samen met het gerenommeerde en gespecialiseerde fietsverhuurbedrijf Jan Stam Fietsverhuur uit Holten voor de huurfietsen.

  De brochure is online of telefonisch te bestellen, verkrijgbaar bij de reisbureaus vanaf 23 september. Oad is ook te bezoeken op de 50PlusBeurs in Utrecht t/m zaterdag 24 september in Hal 8.

  De brochure is te vinden op https://issuu.com/oadbus/docs/flipboek_actieve_reizen_2017_small_?e=22118351/38979608

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Valkenburg/Goor, 15 augustus 2016
  Speciale Oad dagtocht naar de Formule 1 Grand Prix in Spa/Francorchamps België met record aantal gasten


  Oad gaat op 28 augustus aanstaande met een record aantal gasten naar de Formule 1 Grand Prix in Spa, Francorchamps met Max Verstappen in de hoofdrol. Meer dan 1000 supporters van Max uit het hele land gaan met Oad naar het circuit om hem aan te moedigen.

  Het geheel verzorgde dagje uit naar de Formule 1 Grand Prix is een voorbeeld van een speciale dagtocht. De luxe bus met thee en koffie aan boord brengt de gasten zonder stress en parkeerkosten naar het Formule 1 Grand Prix circuit en terug.

  De gasten voor dit dagje uit naar de Formule 1 zijn voornamelijk vaders en zonen en vriendengroepen. Vanuit het hele land vertrekken ’s ochtends vroeg de Oad bussen. Zij verzamelen in Maastricht waar iedereen een ontbijtbox krijgt. Om 08.00 uur arriveren de bussen in Spa en beleeft iedereen de dag op zijn manier. De staanplaatskaarten geven de mogelijkheid om vrij rond te lopen in geselecteerde zones met zicht op de race. Langs het parcours staan overal grote schermen waarop de race is te volgen.

  Reisorganisatie Oad
  Oad staat bekend om busreizen door Europa; van rondreizen en excursiereizen tot themareizen (wandelen, muziek, culinair en kerst). Bovendien biedt Oad een grote keus aan riviercruises aan.

  Oad, ook specialist voor ‘dagjes uit’
  De dagtochten met de chauffeur als gastheer bieden voor elk wat wils; reizen per luxe bus vanaf een groot aantal opstapplaatsen in Nederland, entreekaarten en gratis koffie en thee aan boord. Een dagtocht belooft een geslaagd dagje uit zonder zorgen, waarbij de gast voor de ingang/deur wordt afgezet.

  Naast gerenommeerde bestemmingen als Madurodam met een Royal Tour Den Haag, de musical Soldaat van Oranje, Volendam en Marken, Giethoorn, de Winter Efteling, Monschau en de kerstmarkten in Keulen, Essen, Münster, Oberhausen en Düsseldorf in Duitsland, organiseert Oad speciale dagtochten naar landelijk bekende evenementen.
  3 en 4 september: Wereldhavendagen in Rotterdam;
  20 september: Prinsjesdag in Den Haag;
  20 tot en met 24 september: De 50PlusBeurs in de RAI Amsterdam;
  24 september: Tina-dag op Duinrell in Wassenaar;
  Vanaf 4 november: The Lion King arrangementen in Circustheater Scheveningen. De kaartverkoop voor de voorstellingen is onlangs van start gegaan.

  Uit de klanttevredenheidsonderzoeken blijkt dat het gastheerschap van de chauffeurs bijzonder wordt gewaardeerd.

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  Almelo/Goor, 6 juli 2016
  Oad partner van Heracles Almelo voor de komende drie jaar met ingang van nieuwe voetbalseizoen


  Oad levert en verzorgt met ingang van het voetbalseizoen 2016/2017 de spelersbus van Heracles Almelo. De komende drie seizoenen brengt Oad, naast de spelers van Heracles Almelo, ook hun supporters naar de uitwedstrijden. Op zondag 24 juli wordt de spelersbus gepresenteerd tijdens de open dag van Heracles Almelo.

  Rob Toussaint, commercieel directeur van Heracles Almelo: “Wij zijn zeer verheugd dat wij een prachtig merk als Oad voor de komende drie jaar aan ons hebben kunnen verbinden. Wij kijken uit naar een prettige en langdurige samenwerking”.

  Frans Schuitemaker, directeur Oad Bus B.V.: “Al vele jaren hebben wij een goede relatie met Heracles en wij zijn blij dat dit heeft geresulteerd in deze samenwerkingsovereenkomst. Wij vertrouwen er op dat spelers en supporters met plezier met de Oad-bussen zullen reizen”.
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Goor, 21 juni 2016
  Gestolen Oad bus dankzij facebook fans binnen één dag teruggevonden


  Op de parkeerplaats van een hotel in de buurt van Verona bleek maandagmorgen rond 05.30 uur de luxe bus van Oad gestolen. Naast het inschakelen van de politie zette de reisorganisatie direct Facebook en Twitter in voor tips die leidden naar de verdwenen bus.
  De tips werden ruim 1.500 keer gedeeld met een bereik van 150.000.

  De Nederlandse Lisette Bodde, woonachtig in Verona, gaf de gouden tip.
  Voor een bezoek aan haar vriendin in San Giovanni di Lupatotto parkeerde zij ’s morgens haar auto achter de bus. Toen zij er ’s avonds via Facebook achter kwam dat dit de gestolen bus van Oad moest zijn, schakelde zij via Oad onmiddellijk de politie in. Rond 22.30 uur kon Oad chauffeur Willem Boon de bus, een Mercedes Benz Tourismo, in ontvangst nemen.

  Voor de gasten, die met Oad een rondreis door Italië maken, werd eerder een gehuurde Italiaanse bus ingezet om hun reis te vervolgen.
  De gestolen bus gaat met een aantal lichte beschadigingen aan de binnenkant terug naar Nederland voor herstelwerkzaamheden. Vanzelfsprekend zet Oad Lisette vandaag ook in het zonnetje.
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Valkenburg/Goor, 2 mei 2016
  In samenwerking met de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) heeft Oad de inschrijving voor de zesde editie van de Internationale Wandelvierdaagse ‘Marbella 4 Days Walking’ in en rond Marbella van 13 tot en met 16 oktober aanstaande geopend (www.oad.nl/wandelreizen).

  Het thema wandelen is hot voor jong en oud. Dit blijkt uit het succes van het in april jongstleden door Oad in samenwerking met de KWBN op Mallorca georganiseerde wandelfestijn met maar liefst 450 deelnemers. Het aantal wandelliefhebbers, dat zich deze keer inschrijft, zal ook groot zijn.

  Marbella en omgeving
  Deze wandelvierdaagse voor jong en oud van naar keuze 20 of 30 kilometer, voert vanuit Marbella aan de Costa del Sol door misschien wel de mooiste regio van Spanje: het Zuid-Spaanse Andalusië. Onderweg geniet de wandelaar, veelal bij lekker nazomerweer van ± 20°, van prachtige landschappen, de stad en het strand.
  Het vroegere vissersplaatsje Marbella heeft een rijke geschiedenis en bracht vele grote kunstenaars voort.
  Naast de mooie stranden zijn onder andere de Avenida Ricardo, Sariane en Ramony Cajal met veel galeries, ambachtelijke winkels, terrassen en bars de moeite waard.
  In het oude centrum met vele boulevards, parken en tuinen is veel te zien zoals de Santo Christo de la Vera Cruz kerk, de Emila del Calvario en een aantal musea.

  Oad wandelarrangement in samenwerking met de Koninklijke Wandel Bond Nederland Oad biedt in samenwerking met de KWBN diverse wandelarrangementen aan.
  Voor de wandelvierdaagse in en rond Marbella van 13 tot en met 16 oktober 2016 ontwikkelden zij een 7 of 8 daags arrangement met vertrek op 10 of 11 oktober 2016. Malaga.
  Het arrangement:
  • Vertrek vanaf luchthaven Schiphol of Eindhoven naar Malaga.
  • Transfer vice versa vanaf Malaga International Airport ± 45 minuten.
  • Verblijf in Hotel Monarque El Rodeo*** en Hotel Senator Marbella Spa **** inclusief ontbijt en diner.
  • 1 jaar lidmaatschap van de KWBN (Als men al lid is, ontvangt men een korting van € 20,-).
  • Oad reisleiding ter plaatse (aanspreekpunt tijdens evenement).
  • Toegang tot het openingsfeest Marbella 4Days Fiesta.
  • Medaille bij de finish bij het uitlopen van de vierdaagse.
  • Prijs 7-daagsarrangement € 599,- exclusief € 45,-inschrijfkosten.

  Het wandelprogramma
  Dag 1: Directe omgeving Marbella en langs het strand (wandeling van 30 km voert door San Pedro Alcantara).
  Dag 2: Door Marbella stad.
  Dag 3 en 4: Directe omgeving Marbella en langs het strand.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

   
  850x250 Disney kasteel retail

  Agentenkorting Disneyland Paris  Ga jijzelf binnenkort met Oad op een meerdaagse reis naar Disneyland Paris? Dan hebben we speciaal voor jou als reisagent een leuke agentenaanbieding!

  De agentenaanbieding:
  • Ga je met eigen vervoer dan rekenen wij geen reserveringskosten. De korting bedraagt: € 25,- .
  • Heb je een pakketreis geboekt bij Oad dan mag jij als reisagent gratis met de bus mee. De korting bedraagt € 75,-.
  • Heb je een Disney hotel geboekt en bij Oad een losse pendel bijgeboekt, dan mag jij als reisagent gratis met de bus mee. De korting bedraagt: € 85.-

  Hoe werkt het:
  Nadat de boeking definitief is, stuur je ons vanuit Webscope een boekingsbericht (bestaande boekingen / selecteer het reserveringsnummer / stel een vraag) waarin je aangeeft graag gebruik te maken van de agentenkortingsregeling. De korting wordt door ons verwerkt in de boeking en je ontvangt hiervan een bevestiging per mail. Nadat de korting is verwerkt ontvang je tevens een aangepaste factuur/bevestiging.

  Voorwaarden:
  - De korting is uitsluitend voor jou als reisagent en niet geldig voor introducees.
  - De korting is alleen geldig op meerdaagse reizen naar Disneyland Paris.
  - Stagiaires zijn uitgesloten. 

   
  Callcenter Marloes retail

  Contact  Heb je vragen over deze site, mis je nog iets, heb jij tips voor ons, wil je een presentatie-avond organiseren voor de consument of een actie op touw willen zetten; aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!? Mail deze dan naar retail@oad.nl of bel 0547-284492.

  Call center
  Heb je productinhoudelijke vragen of vragen die betrekking hebben op een (nog te maken) boeking?
  Neem dan contact op met ons call center: 0547-284488.

  Openingstijden


  Maandag t/m vrijdag09:00 - 17:30 uur
  Zaterdag10:00 - 14:00 uur
  Zondaggesloten
  Koningsdag 27 aprilgesloten


  Oad Touroperating B.V.
  Vonderweg 44 | 7468 DC Enter
  E-mail: retail@oad.nl
  Rekeningnummer: ING Bank IBAN: NL66 INGB 0688 0330 24
  KvK: 59080531
  BTW: NL8533.08.378.B01  

   

  Voorboeking


  Je kunt een voorboeking aan ons doorgeven middels een webformulier.


  Maak hier een voorboeking